تعمیر مادربرد لپ تاپ، از این نظر اهمیت دارد که عملکرد این قطعه، بر نوع و کیفیت کار سیستم و دیگر اجزای آن تاثیرگذار است. برد اصلی، قطعه ای بسیار مهم است که قطعاتی مثل پردازنده، رم و … روی آن نصب شده و توسط این بخش، کنترل می شوند.
به دلایل مختلفی، این امکان وجود دارد که مادربرد لپ تاپ آسیب دیده و درست کار نکند. در این شرایط، باید این قطعه را در اسرع وقت، ترمیم یا تعویض نموده و به این ترتیب، از آسیب دیدگی سایر بخش های لپ تاپ نیز جلوگیری نمایید. در ادامه شما را با چگونگی تعمیر مادربرد لپ تاپ و جزئیات این کار آشنا می کنیم.
علائم خرابی مادربرد لپ تاپ
پیش از بررسی نکاتی در مورد تعمیرات مادربرد لپ تاپ، لازم است که علائم و نشانه های خرابی این قطعه را بشناسید. یکی از علائم هشدار دهنده ای که باید به آن توجه کنید، کار نکردن لپ تاپ است. به این معنی که علی رغم روشن شدن لپ تاپ و کار کردن فن، صفحه نمایش روشن نمی شود.
شنیدن صدای هارد دیسک نیز نشانه ای است که بر خرابی و از کار افتادن این قطعه دلالت دارد. توجه داشته باشید که تداوم خرابی مادربرد، به بروز مشکلات جدی تر در دستگاه منجر خواهد شد و تعمیرات لپ تاپ را با مشکلات جدی مواجه خواهد کرد. بنابراین به محض مشاهده هریک از علائم ذکر شده، در اولین فرصت به یک تعمیرگاه مجاز رفته و تعمیر مادربرد لپ تاپ خود را به شکل تخصصی، پیگیری کنید.
دلایل آسیب دیدگی مادربرد لپ تاپ
اصلی ترین دلایل خرابی مادربرد لپ تاپ عبارتند از:
جریان کشیدگی
مادربرد لپ تاپ، به کاربران این امکان را می دهد که دستگاه های دیگر را به لپ تاپ وصل کنند. حال اگر یکی از این وسایل جانبی، نیاز به توانی بیش از اندازه استاندارد ارائه شده توسط درگاه اتصال داشته باشد و یا دچار اختلالاتی باشد، از مادربرد جریان بیش از حد مجاز کشیده می شود. در این شرایط، جریان کشیدگی اتفاق افتاده و مادربرد به شدت آسیب می بیند.
سوختن قطعات
سوختن قطعات یا قطعه سوختگی، یکی دیگر از عواملی است که تعمیر مادربرد لپ تاپ را ضروری می سازد. این مشکل، عمدتا مربوط به سوختن چیپست است. استفاده از منبع غیر استاندارد و اتصال وسایل جانبی به شیارهای گسترش، موجب بروز چنین مشکلی می شود. مدار تغذیه، حافظه و … اصلی ترین قطعاتی هستند که سوختن آنها موجب خرابی و از کار افتادن مادربرد خواهد شد.
قطعه پریدگی
قطعه پریدگی، در اثر مواردی همچون: عدم دقت در اسمبل کردن سیستم ، باز کردن سیستم، حمل و نقل و ایجاد ضربه در لپ تاپ اتفاق می افتد. به این ترتیب، بخش هایی از مادربرد جدا شده و محل قرارگیری آن آسیب می بیند.
تغییر حالت خازن
نوسانات برقی و نوسانات خروجی منابع تغذیه، منجر به ترکیدن یا تغییر حالت خازن می شوند. همچنین ممکن است این قطعه دچار نشتی شده و به تبع آن، مادربرد آسیب ببیند. علامت مشخص کننده بروز این مشکل، پدید آمدن برآمدگی هایی در پوسته خارجی خازن می باشد که بعضا با نشت مواد داخل خازن و سولفاته شدن همراه است. در این شرایط، باید هرچه زودتر اقدام به تعمیر مادربرد لپ تاپ خود کنید.
ایرادات شیارهای گسترش PCI
ایردات شیار گسترش نیز عملکرد مادربرد را دچار ایراد و نقص می نماید. این اتفاق، در اثر اتصال سوکت مودم به پریز برق پیش آمده و موجب سوختن شیار گسترش می شود. همچنین نصب غیر صحیح کارت PCI و یا جا به جا نمودن کارت در هنگام روشن بودن سیستم نیز می تواند موجب به وجود آمدن این مشکل شود.